Освіта ТеофіпольщиниЧетвер, 25.04.2024, 22:46

Вітаю Вас Гость | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Привітання
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Форма входу

Опитування

Головна » 2013 » Грудень » 3 » Заходи профілактики ГРВІ
09:59
Заходи профілактики ГРВІ
          

       
До відома керівників навчальних закладів:

 З метою профілактики ГРВІ та грипу серед дітей дитячих організованих колективів  області та виконання Постанови головного державного санітарного лікаря України від 16.09.2013р. №20 "Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідсезон 2013-2014”  пропоную посилити контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства у  навчальних закладах. 

У навчальних закладах необхідно першочергово виконати такі профілактичні заходи:

1.      Забезпечити відповідно до вимог чинних санітарних норм і правил повітряно-тепловий режим в усіх навчальних та позашкільних закладах: достатню температуру та вологість, режим  провітрювання.

2.      Проводити часте (не рідше 2-х разів упродовж дня) вологе прибирання класних кімнат, групових, спалень, спортивних залів, місць загального перебування із застосуванням миючих засобів.

3.      Активізувати санітарно-роз´яснювальну роботу серед дітей та обслуговуючого персоналу шляхом проведення різноманітних заходів: написання диктантів, випуску санбюлетнів,  проведення бесід, конкурсів, вікторин, впровадження "Днів здоров’я”, а також проведення бесіди з батьками.

4.      Своєчасно виявляти та не допускати в організовані колективи хворих на грип і ГРВІ.

5.      Не припиняти проведення загартовуючих процедур в дошкільних та загальноосвітніх закладах.  Проводити фізкультхвилинки в навчальних закладах при відкритих кватирках чи фрамугах. Уроки з фізичного виховання, при сприятливих погодніх умовах, проводити  на відкритих спортивних майданчиках.

6.      Проводити  штучну С-вітамінізацію страв, індивідуально – вітамін С  у  вигляді драже; в інтернатних та дошкільних закладах – полівітамінні комплекси (за призначенням лікарів-педіатрів). Включати в меню для дітей організованих колективів свіжі фрукти, овочі (в т.ч. часник, цибулю).

7.      Організувати знезаражування  столового посуду методом прожарювання в духових шафах та ошпарюванням.

8.      Створити умови для дотримання правил особистої гігієни  дітей, забезпечивши роботу всіх  умивальників,  придбати електро- або паперові рушники,  рідке мило. Суворо стежити за виконанням гігієнічних навичок школярами та вихованцями.

9.      В кожному навчальному закладі  створити  2-х тижневий запас мийних та дезінфекційних засобів широкого спектру дії і постійно  його поповнювати.

10.  Поповнити запаси необхідних засобів медичного призначення для медичних кабінетів, аптечок першої медичної допомоги,  обладнати відповідно до вимог ізолятори, не допускати використання їх не за призначенням.

11.  Забезпечити належні умови для перевезення школярів: провести утеплення салонів автобусів, здійснювати щоденне вологе прибирання із застосування мийних засобів.

12.  Проводити щоденний облік учнів, вихованців, які не відвідують навчальний заклад через хворобу. При підвищенні захворюваності на грип та ГРВІ, відмінити проведення масових заходів.

 

     Відповідальність за виконання  державних санітарних правил і норм покладається на керівника навчального закладу. Щоденний контроль за виконанням чинних санітарних правил і норм  здійснюють керівник та медичний персонал навчального закладу, а також відповідальна особа, призначена наказом керівника.

      Прошу довести цю інформацію до працівників навчальних  та позашкільних закладів освіти.

        Про проведений комплекс заходів проінформувати відділ освіти, молоді та спорту до 04.12.2013р.

  

 

 Начальник відділу освіти,

  молоді та спорту                                                                                                     А.П.Пасєка
Переглядів: 777 | Додав: lenaM | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ освіти

Годинник

Пошук

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Урядові сайти


Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz